Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Pascal |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 288 s. |
Wymiar: | 130x200 mm |
EAN: | 9788376425450 |
ISBN: | 978-83-7642-545-0 |
Data: | 2015-06-15 |
Cena wydawcy: 36.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Christopher Bakken zbiera oliwki na Thasos, piecze chleb na Krecie, robi ser na Cykladach....W każdym miejscu szuka najlepszych kucharzy i lokalnych tradycji. Przede wszystkim jednak przepięknie opowiada o ośmiu elementach greckiego stołu-oliwkach, rybach, chlebie, fasoli, winie, serze i miodzie. Łącząc literaturę kulinarną z podróżniczą mistrzowsko wydobywa z kuchni greckiej jej smaki i pełnię.
Książka "Smakując Grecję" - Christopher Bakken - oprawa miękka - Wydawnictwo Pascal. Książka posiada 288 stron i została wydana w 2015 r.