Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Papilon |
Rok wyd.: | 2020 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 80 s. |
EAN: | 9788327105028 |
ISBN: | 978-83-2710-502-8 |
Data: | 2020-10-28 |
Opis książki:
Kontynuacja serii, w której do tej pory ukazały się: Zwierzokracja - książka o prawach zwierząt oraz Śmieciogród - o śmieciach, niemarnowaniu, ekologii i dbaniu o Ziemię. Tym razem Ola Woldańska-Płocińska bierze na warsztat inny ważny dla świata temat - jedzenie.
Po co jemy? Jak człowiek ujarzmił rośliny? Czym zastawione były stoły podczas starożytnych uczt? Czy niektóre przyprawy były droższe niż złoto? Czy jedzenie leczy? Jak powstaje czekolada? Czego można dowiedzieć się z etykiet?
Książka w ciekawy sposób, zarówno w warstwie tekstowej, jak i ilustracyjnej, opowiada o jedzeniu w kontekstach: historycznym, kulturowym, środowiskowym i zdrowotnym.
Książka "Smakologia" - Aleksandra Woldańska-Płocińska - oprawa twarda - Wydawnictwo Papilon. Książka posiada 80 stron i została wydana w 2020 r. Cena 31.34 zł. Zapraszamy na zakupy!