Tytuł książki:
Smaki Turcji. Ponad 100 najlepszych przepisów
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Parragon |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 240 s. |
Wymiar: | 120x150 mm |
EAN: | 9781407510613 |
ISBN: | 978-1-4075-1061-3 |
Data: | 2009-04-01 |
Cena wydawcy: 14.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Kuchnia Turcji jest intrygującą mieszanką różnych wpływów powstałych na skutek złożonej historii tego kraju oraz jego śródziemnomorskiego położenia na styku Wschodu i Zachodu. Tureckie potrawy są pikantne, ale nie palące. Smak nadają im głównie papryka, pieprz, cynamon i ziele angielskie. W książce każdy miłośnik dobrego jedzenia znajdzie niewyczerpane źródło natchnienia, czyli tradycyjne przepisy na mezze, zupy, sałatki oraz wiele sposobów przyrządzania jagnięciny.
Książka "Smaki Turcji. Ponad 100 najlepszych przepisów" - oprawa twarda - Wydawnictwo Parragon. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2007 r.