Tytuł książki:
Smaki Hiszpanii. Ponad 100 najlepszych przepisów
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Parragon |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 238 s. |
Wymiar: | 120x150 mm |
EAN: | 9781407512259 |
ISBN: | 978-1-4075-1225-9 |
Data: | 2009-04-01 |
Cena wydawcy: 14.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Przez wieki wpływ na kuchnię Hiszpanii mieli kolejni najeźdźcy i choć Fenicjanie, Rzymianie czy Maurowie dawno już odeszli, ich wpływy kulinarne są nadal widoczne w winnicach, gajach oliwnych i na polach ryżowych, a także w bajecznym wyborze owoców i warzyw uprawianych w tym surowym i pięknym kraju. Książka prezentuje zbiór tradycyjnych przepisów, dzięki którym Czytelnik ma szansę poznać smak hiszpańskiego życia: od rozmaitości tapas, przy których można biesiadować z przyjaciółmi, do uczty z paellą podawaną wprost z garnka. Smacznego!
Książka "Smaki Hiszpanii. Ponad 100 najlepszych przepisów" - oprawa twarda - Wydawnictwo Parragon. Książka posiada 238 stron i została wydana w 2007 r.