Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Zysk i S-ka |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 386 s. |
Wymiar: | 150x210 mm |
EAN: | 9788375068900 |
ISBN: | 978-8-7506-890-0 |
Data: | 2013-03-26 |
Cena wydawcy: 29.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku książka Biruty Markuzy obejmuje kuchnie chińską hinduską indonezyjską Singapuru malajską Sri Lanki Filipin Nowej Gwinei Nowej Zelandii i Australii. Kuchnie te zasadniczo różnią się między sobą a w sposób skrajny - od pozostałych kuchni świata. Obrazują fascynującą umiejętność wykorzystania wszystkiego co jadalne korony kwiatu kiełków korzeni naci kory i larw w niej żyjących. Po lekturze tej książki warto się zadumać czy można beztrosko wyrzucać stary chleb wylewać serwatkę marnować nać selerów pietruszki itp. W tropiku ziarnko ryżu jest święte - tak jak w Polsce święta była kiedyś nawet zeschła skibka chleba. Książka dostarcza informacji o odmiennych od naszego sposobach odżywiania się - egzotycznych nowych może się przydać komuś kogo los skieruje w tamte rejony a jedzenie jest przecież zawsze sprawą ważną. Zapraszamy na wspólną wyprawę w krainy smaków nieznanych.Książka "Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku" - Biruta Markuza - oprawa twarda - Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka posiada 386 stron i została wydana w 2013 r.