Tytuł książki:
Smak Mazur. Kuchnia dawnych Prus Wschodnich
Autor książki:
Tadeusz Ostojski, Rafał Wolski
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Baobab |
Rok wyd.: | 2006 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 140 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788389642677 |
ISBN: | 83-89642-67-0 |
Data: | 2009-04-01 |
Cena wydawcy: 39.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Na kartach tej książki znajdą Państwo smaki dawno zapomnianych potraw. Autor wyboru przepisów - Tadeusz Ostojski, literat, tłumacz Wiecherta i Kirsta, a także wytrawny smakosz - podjął niełatwą próbę zebrania, a następnie przetłumaczenia przepisów wykorzystywanych w kuchni dawnych Prus Wschodnich. Próba niełatwa, ponieważ dawni mieszkańcy tych ziem rozproszyli się - głównie po terenach Niemiec - a wraz z nimi przepadła większość tradycji i przepisów. Jednak autor pracowicie zbierał ziarnko do ziarnka, aż uzbierała mu się miarka w postaci tej książki.
Książka "Smak Mazur. Kuchnia dawnych Prus Wschodnich" - Tadeusz Ostojski, Rafał Wolski - oprawa twarda - Wydawnictwo Baobab. Książka posiada 140 stron i została wydana w 2006 r.