Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | ZNAK |
Rok wyd.: | 2021 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 272 s. |
Wymiar: | 165x230 mm |
EAN: | 9788324073733 |
ISBN: | 978-83-2407-373-3 |
Data: | 2021-09-01 |
Opis książki:
Łąka, las, polana, a nawet przydomowy ogródek - wszystkie te miejsca skrywają DZIKIE ROŚLINY będące skarbnicą smaku, witamin i kojących właściwości dla naszego ciała. Poznaj moc dzikich ziół, chwastów oraz liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury. Dzięki tej książce przygotujesz: drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianu marmoladę z dzikiej forsycji surówkę z liśćmi lipy leśny dżin z jałowca pokrzywowe kluseczki i ponad 100 innych doskonałych potraw z wykorzystaniem nieoczywistych roślin rosnących blisko ciebie. Książka Patrycji Machałek pozwoli ci odkryć właściwości nietypowych ziół, dowiesz się z niej liście jakich drzew idealnie urozmaicą domowe menu, znajdziesz inspiracje do kulinarnych eksperymentów i zaskoczysz znajomych o każdej porze roku. SEZONOWE GOTOWANIE Z DZIKICH ROŚLIN JEST PROSTSZE, NIŻ MYŚLISZ!
Książka "Smak dzikich roślin" - Patrycja Machałek - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 272 stron i została wydana w 2021 r.