Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | ZNAK |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 248 s. |
Wymiar: | 210x270 mm |
EAN: | 9788324024865 |
ISBN: | 978-83-2402-486-5 |
Data: | 2013-11-07 |
Opis książki:
Truskawki kaszubskie jak wspomnienie lata, gęste powidła krzeszowickie, kremowy bundz z wiosennego wypasu owiec i sycący pieprzny kindziuk.Magda Gessler zaprasza na niepowtarzalną kulinarną wyprawę. Pokazuje, że w Polsce można znaleźć produkty o unikalnych smakach i wyczarować z nich fantazyjne dania.
?Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny? to oryginalne autorskie przepisy inspirowane tradycyjną kuchnią i lokalnymi specjałami. Przejrzysty podział na regiony pozwoli Ci wzbogacić wycieczki po Polsce o nowe doznania kulinarne, a rady autorki odmienią Twoją kuchnię na co dzień. Czy sięgniesz po produkty rekomendowane w książce, czy zastąpisz je dostępnymi lokalnie zamiennikami, Twoje gotowanie z pewnością zachwyci najbliższych.
Szczypta tradycji, ciut nowoczesności i garść polskich smaków! Przed Tobą najsmakowitsza z podróży!
Książka "Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny" - Magda Gessler - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 248 stron i została wydana w 2013 r.