Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Świat Książki |
Rok wyd.: | 2006 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 272 s. |
Wymiar: | 160x240 mm |
EAN: | 9788324703234 |
ISBN: | 83-247-0323-3 |
Data: | 2006-01-02 |
Cena wydawcy: 28.80 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Około 3500 nazw i określeń związanych z kuchnią. Krótkie i kompetentne wyjaśnienie nazw i pojęć składających się na sztukę kulinarną. Od gatunków wódek i win, przez rodzaje makaronu, sposoby przygotowywania dań, po najsłynniejsze polskie i obce potrawy. Dla wszystkich zainteresowanych gotowaniem, poznawaniem innych kultur i szukających nowinek, dostępnych także na naszym rynku.
Książka "Słownik sztuki kulinarnej" - Maja Romanowska - oprawa twarda - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 272 stron i została wydana w 2006 r.