Tytuł książki:
Słownik restauracyjny
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Vocatio |
Rok wyd.: | 2000 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 288 s. |
Wymiar: | 200x130 mm |
EAN: | 9788371461620 |
ISBN: | 83-7146-162-3 |
Data: | 2008-11-20 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Książka stanowi próbę ułożenia uniwersalnego przyjaciela smakosza. Hasła dotyczące wyłącznie gastronomii podane są w aż ośmiu wersjach językowych na raz i ułożono je tak, aby korzystać z niej mogły osoby z wszystkich tych obszarów językowych. Książkę podzielono na działy tematyczne, m.in: Pieczywo; Dodatki; Typy dań; Sposoby przyrządzania; Części zwierzęcia; Wędliny, Potrawy nabiałowe; Zupy, Ryby, Owoce morza, Przystawki, Warzywa, Desery, Owoce, Napoje; Alkohole; Zwroty grzecznościowe, Obsługa, itd..
Książka "Słownik restauracyjny" - oprawa miękka - Wydawnictwo Vocatio. Książka posiada 288 stron i została wydana w 2000 r.