Słodkości. Ciasta i desery. Szkoła gotowania krok po kroku
Francesca Badi, Licia Cagnoni
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Jedność |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 195x240 mm |
EAN: | 9788379714339 |
ISBN: | 978-83-7971-433-9 |
Data: | 2018-09-14 |
Opis książki:
Kompletne kompendium, bogate w informacje i opatrzone ilustracjami, które zachęca do nauki przygotowywania bazowych produktów cukierniczych oraz wspaniałych domowych deserów.
Uzupełnieniem książki jest wybór przepisów na niezwykle smakowite: ciasta i tarty, ciastka i ciasteczka, desery w pucharkach na zimno i te na bazie owoców, wszystkie absolutnie zniewalające w swej formie i smaku.
Odbiorcy
- wszyscy, którzy uwielbiają różnego rodzaju słodycze i chcą nauczyć się podstawowych sztuczek wytwarzania i dekorowania słodkości
- osoby, które chcą poznać przepisy na ciasta, ciasteczka i desery
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- zawiera wszelkie informacje dotyczące sztuki przygotowywania słodyczy
- można łatwo nauczyć się wytwarzania słodkości od samych mistrzów
- w książce znajdują się przepisy na ciasta, ciasteczka, tarty i desery
- wszystkie przepisy zamieszczone w niniejszej książce zostały wykonane i opatrzone zdjęciami w profesjonalnej redakcyjnej kuchni
Książka "Słodkości. Ciasta i desery. Szkoła gotowania krok po kroku" - Francesca Badi, Licia Cagnoni - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Jedność. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2018 r.