Słodkie Boże Narodzenie. Kolekcja Fakt Smak 1/2015
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Axel Springer Polska |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 190x190 mm |
EAN: | 9788378135173 |
ISBN: | 978-83-7813-517-3 |
Data: | 2017-12-18 |
Opis książki:
Żeby świętowanie w rodzinnym gronie było naprawdę udane i niepowtarzalne trzeba starannie zrealizować każdy etap przygotowania słodkich przysmaków.Ciasto powinniśmy przygotować ze składników dobrej jakości z poszanowaniem kilku prostych reguł. Jeśli na przykład ktoś robi ciasto na naleśniki powinien przesiać mąkę żeby w cieście nie było grudek. Jeśli próbujemy zrobić pączki ciągliwe gładkie ciasto powinnyśmy zostawić do wyrośnięcia na co najmniej dwie godziny. To samo dotyczy ciasta na drożdżówki typu brioche które również potrzebuje czasu na wyrośnięcie. Nawet ciasto na najzwyklejsze herbatniki wymaga kilku zabiegów bez których nie ma mowy o sukcesie w pieczeniu.
Na kolejnych stronach można znaleźć mnóstwo pożytecznych wskazówek dotyczących robienia ciasta.
Książka "Słodkie Boże Narodzenie. Kolekcja Fakt Smak 1/2015" - praca zbiorowa - oprawa miękka - Wydawnictwo Axel Springer Polska. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2015 r.