pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Sezonowe warzywo. Wegetariańska uczta

Autor książki:

Dominika Wójciak

Dane szczegółowe:
Wydawca: Pascal
Rok wyd.: 2017
Oprawa: miękka
Ilość stron: 256 s.
Wymiar: 200x260 mm
EAN: 9788376429632
ISBN: 978-83-7642-963-2
Data: 2017-03-21
41.71 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

szparagi - pomidor - brukselka - bakłażan - papryka - pietruszka - cebula fasolka szparagowa - ogórek
Sezonowe warzywo to kolejna porcja przepisów na dania, których głównymi bohaterami są jarzyny. Upiecz cytrynowe szparagi, ugotuj najlepszą pomidorówkę, zamarynuj cebulę. Usmaż pietruszkowe placki i sprawdź, jak smakuje brukselka z kozim twarożkiem. Prosto, oryginalnie, obłędnie smacznie.

100 przepisów na potrawy bezmięsne - wersje wegańskie i bez glutenu
Dość gardzenia warzywami, bezlitosnego wyciągania ich na brzeg talerza, wyławiania z zupy. Grillowane dymki, spaghetti z ogórkiem, wędzone brownie z bakłażanem i ciasto pietruszkowe Dominiki Wójciak przekonają nawet roślinosceptyków do zakupów w najbliższym warzywniaku.

Basia Starecka, autorka bloga Nakarmiona Starecka, zastępczyni redaktor naczelnej KUKBUK-a
Gotowanie nie musi być pracochłonne ani skomplikowane. Zwłaszcza gdy do dyspozycji masz świeże warzywa. Dominika wie, jak przyrządzić jarzyny, by nabrały wdzięku i zaciekawiły podniebienie. Grillowana fasolka szparagowa z kopytkami, słodka marchewka zestawiona z egzotycznymi wodorostami, chłodnik z małosolnych ogórków z awokado - to zaledwie kilka prostych pomysłów, które aż się proszą, żeby je wypróbować.

Małgosia Minta, dziennikarka, autorka książek kulinarnych i bloga Minta Eats

Książka "Sezonowe warzywo. Wegetariańska uczta" - Dominika Wójciak - oprawa miękka - Wydawnictwo Pascal. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2017 r. Cena 41.71 zł. Zapraszamy na zakupy!