Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Świat Książki |
Rok wyd.: | 2004 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 191 s. |
Wymiar: | 140x200 mm |
EAN: | 9788373913516 |
ISBN: | 83-7391-351-3 |
Data: | 2009-05-26 |
Opis książki:
Kurki, koźlaki można zbierać już latem. Jak odróżniać gatunki jadalne od trujących? Jak przygotować tort grzybowy, azjatycką zapiekankę z grzybów albo ragôut z prawdziwków? Ta książka to prawdziwy rarytas dla grzybiarzy. Znajdziemy tu: - Dokładne opisy 100 najważniejszych grzybów jadalnych i podobnych do nich grzybów trujących lub niejadalnych. Dzięki barwnym zdjęciom ich rozpoznanie będzie łatwe. - 75 klasycznych i nowych przepisów na potrawy z grzybów: zupy i sałatki, przystawki i dania główne, masło grzybowe, grzyby w oleju i marynowane. - Rady dla zbieraczy: jak zbierać, przechowywać, czyścić i przetwarzać grzyby.
Książka "Sezon na grzyby. Zbieramy i przyrządzamy" - Renate Volk - oprawa twarda - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 191 stron i została wydana w 2004 r.