pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Sezon na grzyby. Zbieramy i przyrządzamy

Autor książki:

Renate Volk

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: Świat Książki
Rok wyd.: 2004
Oprawa: twarda
Ilość stron: 191 s.
Wymiar: 140x200 mm
EAN: 9788373913516
ISBN: 83-7391-351-3
Data: 2009-05-26
Cena wydawcy: 25.63 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Kurki, koźlaki można zbierać już latem. Jak odróżniać gatunki jadalne od trujących? Jak przygotować tort grzybowy, azjatycką zapiekankę z grzybów albo ragôut z prawdziwków? Ta książka to prawdziwy rarytas dla grzybiarzy. Znajdziemy tu: - Dokładne opisy 100 najważniejszych grzybów jadalnych i podobnych do nich grzybów trujących lub niejadalnych. Dzięki barwnym zdjęciom ich rozpoznanie będzie łatwe. - 75 klasycznych i nowych przepisów na potrawy z grzybów: zupy i sałatki, przystawki i dania główne, masło grzybowe, grzyby w oleju i marynowane. - Rady dla zbieraczy: jak zbierać, przechowywać, czyścić i przetwarzać grzyby.

Książka "Sezon na grzyby. Zbieramy i przyrządzamy" - Renate Volk - oprawa twarda - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 191 stron i została wydana w 2004 r.