Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Muza |
Rok wyd.: | 2002 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 90x160 mm |
EAN: | 9788373190955 |
ISBN: | 83-7319-095-3 |
Data: | 2008-11-20 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Nasz przewodnik ma za zadanie ułatwić Czytelnikom kupowanie serów. Zebraliśmy tu informacje o ponad 200 gatunkach tego cenionego przysmaku. Każdy opis zawiera dane dotyczące pochodzenia poszczególnych gatunków, mleka, z jakiego zostały wyprodukowane, zawartości tłuszczu, wyglądu, konsystencji, smaku i zastosowania w kuchni. Radzimy też, jaki napój podkreśli smak wybranego sera i jakie gatunki łączyć ze sobą na desce serów.
Książka "Sery. Przewodnik dla smakoszy" - Jochen G. Bielefeld - oprawa miękka - Wydawnictwo Muza. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2002 r.