Serwowanie piwa. Optymalne wykorzystanie sprzętu, rozlewanie z beczki i nalewanie z butelki
Davide Bertinotti, Michele Galati
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | CeDeWu |
Rok wyd.: | 2019 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 166 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788381022064 |
ISBN: | 978-83-8102-206-4 |
Data: | 2019-05-27 |
Opis książki:
Nie wystarczy dysponować znakomitym piwem w beczce lub w butelkach, aby zapewnić klientom kufel wspaniałego napoju i wielkie przeżycia przy jego piciu. Tak samo jak proces warzenia piwa, ważne są takie czynniki związane z jego serwowaniem, jak: temperatura, przechowywanie w beczce, urządzenie do rozlewania, rodzaj szklanki i sposób nalewania.
Niniejsza książka omawia szczegółowo jak samemu zbudować urządzenie do rozlewania, jak się nim posługiwać i utrzymywać w idealnym stanie. Opisuje zasady działania i eksploatacji beczek, podłączeń oraz aparatury. Pokazuje jak wybierać i przygotowywać szklanki oraz jak prawidłowo nalewać do nich piwo.
Omówione zagadnienia:
- pomieszczenia: piwnica, chłodnia, strefa nalewania,
- urządzenie do rozlewania,
- zawory beczek i głowice/złącza urządzenia do rozlewania,
- krany do nalewania piwa,
- szklanki - rodzaje i użytkowanie,
- prawidłowe rozlewanie i nalewanie,
- regulacja urządzenia do rozlewania,
- budowa własnego urządzenia do rozlewania,
- konserwacja, czyszczenie i sanityzacja linii, złączy i kurków.
Książka "Serwowanie piwa. Optymalne wykorzystanie sprzętu, rozlewanie z beczki i nalewanie z butelki" - Davide Bertinotti, Michele Galati - oprawa miękka - Wydawnictwo CeDeWu. Książka posiada 166 stron i została wydana w 2019 r. Cena 34.95 zł. Zapraszamy na zakupy!