pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Serwowanie piwa. Optymalne wykorzystanie sprzętu, rozlewanie z beczki i nalewanie z butelki

Dane szczegółowe:
Wydawca: CeDeWu
Rok wyd.: 2019
Oprawa: miękka
Ilość stron: 166 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788381022064
ISBN: 978-83-8102-206-4
Data: 2019-05-27
34.95 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Nie wystarczy dysponować znakomitym piwem w beczce lub w butelkach, aby zapewnić klientom kufel wspaniałego napoju i wielkie przeżycia przy jego piciu. Tak samo jak proces warzenia piwa, ważne są takie czynniki związane z jego serwowaniem, jak: temperatura, przechowywanie w beczce, urządzenie do rozlewania, rodzaj szklanki i sposób nalewania.

Niniejsza książka omawia szczegółowo jak samemu zbudować urządzenie do rozlewania, jak się nim posługiwać i utrzymywać w idealnym stanie. Opisuje zasady działania i eksploatacji beczek, podłączeń oraz aparatury. Pokazuje jak wybierać i przygotowywać szklanki oraz jak prawidłowo nalewać do nich piwo.

Omówione zagadnienia:
- pomieszczenia: piwnica, chłodnia, strefa nalewania,
- urządzenie do rozlewania,
- zawory beczek i głowice/złącza urządzenia do rozlewania,
- krany do nalewania piwa,
- szklanki - rodzaje i użytkowanie,
- prawidłowe rozlewanie i nalewanie,
- regulacja urządzenia do rozlewania,
- budowa własnego urządzenia do rozlewania,
- konserwacja, czyszczenie i sanityzacja linii, złączy i kurków.

Książka "Serwowanie piwa. Optymalne wykorzystanie sprzętu, rozlewanie z beczki i nalewanie z butelki" - Davide Bertinotti, Michele Galati - oprawa miękka - Wydawnictwo CeDeWu. Książka posiada 166 stron i została wydana w 2019 r. Cena 34.95 zł. Zapraszamy na zakupy!