pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Ser. Dojrzewający przewodnik dla koneserów

Dane szczegółowe:
Wydawca: ZNAK
Rok wyd.: 2022
Oprawa: twarda
Ilość stron: 320 s.
Wymiar: 169x232 mm
EAN: 9788324083473
ISBN: 978-83-2408-347-3
Data: 2022-02-23
Cena wydawcy: 79.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Jak powstał pierwszy ser? O co chodzi z dojrzewaniem? Jak właściwie serwować i degustować sery? Czy można łączyć słodkie wino z roquefortem? I czy ta pleśń powinna tak smakować? Coraz częściej sięgamy po sery, jednak nie każdemu znany jest serowy savoir-vivre: jak łączyć ze sobą po szczególne gatunki i zestawiać je z winami, co podać jako dodatek. Nie bez powodu sery na desce układa się zgodnie z ruchem wskazówek zegara - zaczynając od lekkich, kończąc na tych ciężkich i bardziej wyrazi stych. Udaj się w podróż w głąb świata serwowania i degustacji serów. Ta książka to elementarz serów europejskich i przewodnik po ich historii wzbogacony ciekawymi anegdotami, a także wskazówkami, jak najlepiej zestawiać sery i wina. Znajdziesz w nim wiedzę praktyczną dotyczącą podawania, krojenia i przechowywania serów oraz 40 przepisów na dania z nimi w roli głównej inspirowanych kuchnią z różnych zakątków świata. Ten dojrzewający przewodnik będzie świetnym kompanem podczas wieczorów z przyjaciółmi wokół deski serów, a także doskonałym kompendium przydatnym miłośnikom podróży smakowych. Rozsmakuj się w serach!

Książka "Ser. Dojrzewający przewodnik dla koneserów" - Carolina Pietyra, Kamil Wernicki - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2022 r.