pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Sekrety włoskiej kuchni

Autor książki:

Elena Kostiukovitch

Dane szczegółowe:
Wydawca: Albatros
Rok wyd.: 2010
Oprawa: twarda
Ilość stron: 640 s.
Wymiar: 150x215 mm
EAN: 9788376592466
ISBN: 978-83-7659-246-6
Data: 2010-06-30
Cena wydawcy: 49.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Fantastyczna podróż do oblanej słońcem Italii kraju w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki. Kraju który nam zwykłym zjadaczom chleba nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą. Autorka rozkochana we Włoszech Rosjanka mieszkająca tam od dwudziestu lat ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju od Friuli i Górnej Adygi na północy po Kalabrię i Sycylię na południu przybliżając właściwe dla każdego obszaru potrawy ale też kulturę i obyczaje. b Opatrzona wstępem Umberta Eco książka jest barwną mozaiką która pozwala przeniknąć ducha Italii.b

Książka "Sekrety włoskiej kuchni" - Elena Kostiukovitch - oprawa twarda - Wydawnictwo Albatros. Książka posiada 640 stron i została wydana w 2010 r.