Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Albatros |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 640 s. |
Wymiar: | 150x215 mm |
EAN: | 9788376592466 |
ISBN: | 978-83-7659-246-6 |
Data: | 2010-06-30 |
Cena wydawcy: 49.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Fantastyczna podróż do oblanej słońcem Italii kraju w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki. Kraju który nam zwykłym zjadaczom chleba nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą. Autorka rozkochana we Włoszech Rosjanka mieszkająca tam od dwudziestu lat ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju od Friuli i Górnej Adygi na północy po Kalabrię i Sycylię na południu przybliżając właściwe dla każdego obszaru potrawy ale też kulturę i obyczaje. b Opatrzona wstępem Umberta Eco książka jest barwną mozaiką która pozwala przeniknąć ducha Italii.b
Książka "Sekrety włoskiej kuchni" - Elena Kostiukovitch - oprawa twarda - Wydawnictwo Albatros. Książka posiada 640 stron i została wydana w 2010 r.