pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Sekrety włoskiej kuchni

Autor książki:

Elena Kostiukovich

Dane szczegółowe:
Wydawca: Albatros
Rok wyd.: 2020
Oprawa: twarda
Ilość stron: 640 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788381256162
ISBN: 978-83-8125-616-2
Data: 2020-07-29
Cena wydawcy: 53.59 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Przewodnik kulinarny uhonorowany prestiżową nagrodą Premio Bancarella della Cucina!
Dziewiętnaście regionów Włoch i ich przysmaki w jednej książce!
Fantastyczna podróż do skąpanej w słońcu Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki.
Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą. Autorka, rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju od Friulii i Górnej Adygi na północy, po Kalabrię i Sycylię na południu przybliżając nam właściwe dla każdego obszaru potrawy, ale też kulturę i obyczaje.
Opatrzona wstępem Umberta Eco książka jest barwną mozaiką, która pozwala przeniknąć ducha Italii.
Czytając tę książkę, mamy wrażenie przebywania we włoskim domu, w którego centrum znajduje się kuchnia, i bez względu na to, gdzie akurat siedzimy, zawsze dochodzi nas przyjazny odgłos kuchennej krzątaniny. Wydaje się, że Włosi jedzą nie po to, by podtrzymać funkcje życiowe, ale by nadać swemu życiu sens.
wloskieprzepisy.pl

Książka "Sekrety włoskiej kuchni" - Elena Kostiukovich - oprawa twarda - Wydawnictwo Albatros. Książka posiada 640 stron i została wydana w 2020 r.