pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Sekrety kuchni Watykanu

Autor książki:

Eva Celada

Dane szczegółowe:
Wydawca: Świat Książki
Rok wyd.: 2010
Oprawa: twarda
Ilość stron: 320 s.
Wymiar: 210x210 mm
EAN: 9788324717224
ISBN: 978-83-247-1722-4
Data: 2010-11-04
Cena wydawcy: 49.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Przysmaki papieży na twoim stole. Dwór watykański najstarszy z istniejących do dzisiaj dworów europejskich słynie z doskonałej kuchni łączącej włoską tradycję kulinarną z inspiracjami kuchni innych krajów. Niezależnie od zmiennej mody i osobistych upodobań papieży kuchnia watykańska zawsze była doskonała. Jej mistrzowskimi dziełami pozostają do dziś dania z drobiu ryb owoce morza łączone z makaronami rozmaite słodkie i słone ciasta. Co jadali papieże Jak wygląda protokół posiłków w towarzystwie Ojca Świętego Jakie zmiany do watykańskiej kuchni wprowadził Jan Paweł II O tym m.in. opowiada książka. Każdy rozdział wieńczą przepisy.

Książka "Sekrety kuchni Watykanu" - Eva Celada - oprawa twarda - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2010 r.