Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Warszawska Firma Wydawnicza |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 270 s. |
Wymiar: | 170x235 mm |
EAN: | 9788361748229 |
ISBN: | 978-83-61748-22-9 |
Data: | 2011-06-15 |
Opis książki:
Książka ta będzie nieodłączną pomocą przynajmniej w początkowej fazie twojej przygody z kuchnią. Nie jest to typowa książka kucharska jakich wiele na rynkuaczkolwiek zawiera w sobie wiele sprawdzonych i smacznych przepisów kulinarnych lecz poradnik jak poruszać się po kuchni nie popełniając gaf. Ideą było zebranie w jednej książce dobrych praktycznych porad kucharskich oraz przybliżenie czytelnikowi różnych ogólnych zagadnień kulinarnych na przykład jakie przyprawy komponują się z jakimi potrawami lub w jakim czasie najkorzystniej kupić świeże warzywo lub owoc by nie przepłacać. Z tych sprawdzonych porad korzystać można zarówno przygotowując wytrawne dania jak i w codziennej praktyce kulinarnej. W każdych zaś okolicznościach uczynią one gotowanie przyjemnym i smacznym.
Książka "Sekrety dobrej kuchni" - Janusz Zdrojewski - oprawa miękka - Wydawnictwo Warszawska Firma Wydawnicza. Książka posiada 270 stron i została wydana w 2011 r.