Sekrety dekorowania potraw. Profesjonalne techniki stylizacji
Cara Hobday, Jo Denbury
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Muza |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 200x200 mm |
EAN: | 9788374959070 |
ISBN: | 978-83-7495-907-0 |
Data: | 2011-02-02 |
Opis książki:
Czy jesteś zupełnym początkującym, czy też wytrawnym zawodowym kucharzem, ten praktyczny, wolny od specjalistycznego żargonu poradnik poprowadzi cię przez prezentacje potraw pasujące do każdego menu i sprawi, że z łatwością uzyskasz profesjonalny efekt końcowy.
Książka pomoże ci zyskać pewność siebie i uzbroi w potrzebne umiejętności. Jest w niej wiele wskazówek i porad ekspertów, szereg pomysłów na prezentację potraw - dzięki przejrzystym instrukcjom krok po kroku, których realizacja okaże się całkiem prosta.
- Podstawowe zasady prezentacji potraw i wyboru naczyń, z przydatnymi poradami dotyczącymi niezbędnych i specjalistycznych przyborów i gadżetów oraz zastawy stołowej.
- Informacje na temat doboru składników oraz zastosowania do dekoracji potraw sosów, pianek, olejów, jadalnych kwiatów, kiełków i liści.
- Nowoczesne koncepcje prezentacji potraw, ocenione pod względem trudności i czas przygotowania. Metody są łatwe do opanowania, a rezultaty stanowią rozkosz dla podniebienia.
Książka "Sekrety dekorowania potraw. Profesjonalne techniki stylizacji" - Cara Hobday, Jo Denbury - oprawa twarda - Wydawnictwo Muza. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2011 r.