pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Sekrety dekorowania potraw. Profesjonalne techniki stylizacji

Autor książki:

Cara Hobday, Jo Denbury

Dane szczegółowe:
Wydawca: Muza
Rok wyd.: 2011
Oprawa: twarda
Ilość stron: 176 s.
Wymiar: 200x200 mm
EAN: 9788374959070
ISBN: 978-83-7495-907-0
Data: 2011-02-02
Cena wydawcy: 49.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Czy jesteś zupełnym początkującym, czy też wytrawnym zawodowym kucharzem, ten praktyczny, wolny od specjalistycznego żargonu poradnik poprowadzi cię przez prezentacje potraw pasujące do każdego menu i sprawi, że z łatwością uzyskasz profesjonalny efekt końcowy.
Książka pomoże ci zyskać pewność siebie i uzbroi w potrzebne umiejętności. Jest w niej wiele wskazówek i porad ekspertów, szereg pomysłów na prezentację potraw - dzięki przejrzystym instrukcjom krok po kroku, których realizacja okaże się całkiem prosta.
- Podstawowe zasady prezentacji potraw i wyboru naczyń, z przydatnymi poradami dotyczącymi niezbędnych i specjalistycznych przyborów i gadżetów oraz zastawy stołowej.
- Informacje na temat doboru składników oraz zastosowania do dekoracji potraw sosów, pianek, olejów, jadalnych kwiatów, kiełków i liści.
- Nowoczesne koncepcje prezentacji potraw, ocenione pod względem trudności i czas przygotowania. Metody są łatwe do opanowania, a rezultaty stanowią rozkosz dla podniebienia.

Książka "Sekrety dekorowania potraw. Profesjonalne techniki stylizacji" - Cara Hobday, Jo Denbury - oprawa twarda - Wydawnictwo Muza. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2011 r.