Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | EDIPRESSE POLSKA |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 180x246 mm |
EAN: | 9788379454655 |
ISBN: | 978-83-7945-465-5 |
Data: | 2016-12-12 |
Opis książki:
Magda Gessler i górale - to mieszanka pełna temperamentu i... smaku. Gwiazda Kuchennych rewolucji zrealizowała swoje marzenie o restauracji w Tatrach. I połączyła kulinarną tradycję Podhala z tym, co przywiozła w polskie góry ze świata. Dlatego wśród jej góralskich przepisów znajdzie się miejsce na tradycyjną kwaśnicę - choć w unowocześnionej wersji, na pachnące Hiszpanią krewetki z chilli czy hamburgera zrobionego zgodnie z najlepszymi wzorami prosto ze Stanów Zjednoczonych.
"Książka, którą oddaję w Państwa ręce, to nie tylko kilkadziesiąt przepisów na dania doprawione góralszczyzną, ale i wzruszający album o kulturze Podhala - wczoraj i dziś. To fascynujący region, który ostrożnie przyjmuje to, co nowe, by dać nam szansę obcowania z cudowną - pełną barw, dźwięków i obrazów - tradycją. A to coraz rzadsze. Chcę, żeby każda strona Schroniska smaków była moim zaproszeniem dla Państwa w piękne i smaczne Tatry".
Książka "Schronisko Smaków. Moja góralska kuchnia." - Magda Gessler - oprawa twarda - Wydawnictwo EDIPRESSE POLSKA. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2016 r.