Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo RM |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 165x210 mm |
EAN: | 9788372437235 |
ISBN: | 978-83-7243-723-5 |
Data: | 2009-02-12 |
Opis książki:
Książka pomoże przyswoić wszystkie zasady obowiązujących przy stole - od tej pory żadne kulinarne wyzwanie nie będzie nam straszne, czy to na przyjęciu służbowym, czy też prywatnym. Okazać się bowiem może, że nie koniecznie trzeba się zmierzyć z homarem i specjalnie do niego przeznaczonymi sztućcami, by się dać zaskoczyć. Liczne ilustracje zastawy stołowej, sztućców oraz szczegółowe objaśnienia, jak np. zdjąć skórę z ryby lub jak wyciągnąć krewetkę z pancerza ułatwiają poznanie tej skomplikowanej Autorka ponadto ciekawie opisuje zwyczaje przy stole w innych krajach, odkrywa tajniki dobrego wina oraz wyjaśnia zasady obowiązujące podczas wizyty w dobrej restauracji.
To niezbędny poradnik dla każdego.
Książka "Savoir-vivre przy stole, czyli jak nie najeść się... wstydu" - Ute Witt - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2013 r.