Samogon. Historia i sposób jego przyrządzania w warunkach domowych
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Baobab |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 228 s. |
Wymiar: | 160x225 mm |
EAN: | 9788389642240 |
ISBN: | 978-83-89642-24-0 |
Data: | 2010-05-21 |
Opis książki:
Po rosyjsku bulbaczka buraczanka benzyna gazolinka koniak trzy buraki mokry dolar pieraczok pasza Angelina na cześć rekordzistki traktorzystki z lat 30. rusznica samogon samodzieł samizdat samopał samozwał samogończyk siwuszniak zielenucha taboretówka czy pieriegonka. A po polsku boża zorza berbelucha brymucha określenie kresowe chaberek chłopska droga czar PGR-u księżycówka KPN Koniak Pędzony Nocą krzakówka leśny koniak likier błotny łzy sołtysa maciejka nafta olaboga polowa słoneczna sołtysówka strychówka surówka swojska siwucha ściemniacz czy po prostu bimber. To tylko niektóre nazwy napoju spirytusowego produkowanego potajemnie w warunkach domowych. Niewątpliwie rosyjski samogon zajmuje wśród nich ważne miejsce.
Książka "Samogon. Historia i sposób jego przyrządzania w warunkach domowych" - oprawa miękka - Wydawnictwo Baobab. Książka posiada 228 stron i została wydana w 2010 r.