Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | ZNAK Literanova |
Rok wyd.: | 2020 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 480 s. |
EAN: | 9788324070374 |
ISBN: | 978-83-2407-037-4 |
Data: | 2020-02-27 |
Opis książki:
Bestseller New York Timesa! Serial na Netflixie!
Opanuj sztukę gotowania z jakichkolwiek produktów, gdziekolwiek jesteś, nawet bez przepisu, i odkryj sekret CZTERECH SKŁADNIKÓW.
Już nigdy nie będziesz kurczowo trzymać się przepisu ani zazdrościć kucharzom, którzy potrafią ugotować coś z niczego! Przełomowa metoda czterech składników pozwala improwizować w kuchni dzięki prostej formule - o smaku decydują cztery kluczowe elementy:
-sól, która wzmacnia smak,
-tłuszcz, który nadaje wyrazistość,
-kwas, który równoważy,
-ciepło, które decyduje o konsystencji jedzenia.
Dzięki tej książce rozwiniesz intuicję kulinarną, nauczysz się ufać swojemu podniebieniu i osiągniesz mistrzostwo w gotowaniu. Zrozumiesz też, że to nie przepisy sprawiają, że jedzenie jest naprawdę smaczne.
Samin Nosrat - genialna szefowa kuchni z doświadczeniem w pracy w najlepszych restauracjach. Stawia na radość i spontaniczność w gotowaniu. Jej prosta, ale rewolucyjna metoda inspiruje nowe pokolenie kucharzy i zmienia sposób myślenia o jedzeniu.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy
Książka "SALT FAT ACID HEAT. Cztery składniki" - Nosrat Samin - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK Literanova. Książka posiada 480 stron i została wydana w 2020 r.