Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | DRAGON |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 9788363559045 |
ISBN: | 978-83-6355-904-5 |
Data: | 2012-06-25 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Niezwykła popularność sałatek to zasługa ich uniwersalności. Mogą stanowić samodzielne, pełnowartościowe danie, przystawkę, dodatek do głównej potrawy lub deser. Są smaczne, kolorowe, apetyczne i zdrowe, a ich różnorodność zależy od indywidualnych upodobań, inwencji i kulinarnej wyobraźni. Tradycyjnie rzecz ujmując, sałatka to danie, w którego skład wchodzi przynajmniej jeden produkt poddany obróbce cieplnej - gotowany lub pieczony. Dziś jednak mianem sałatek określa się także surówki, przyrządzane wyłącznie ze świeżych warzyw i owoców.
Książka "Sałatki" - Grzegorz Drużbański, Andrzej Fiedoruk - oprawa twarda - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2012 r.