Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 64 s. |
Wymiar: | 235x225 mm |
EAN: | 9788375442816 |
ISBN: | 978-83-7544-281-6 |
Data: | 2011-01-21 |
Opis książki:
Ryby to bezcenny dar natury występujący na świecie w dwudziestu tysiącach gatunków. Już nasi przodkowie odkryli że mięso ryb morskich nie tylko świetnie zaspokaja głód ale posiada również wysokie wartości odżywcze i smakowe. W hodowli ryb przodowały początkowo liczne klasztory w Europie środkowej. Dziś ryby morskie jak też słodkowodne hoduje się na skalę przemysłową na całym świecie. Przepisy na rybę dania główne z ryb oraz przystawki rybne są tematem zarówno małych poradników jak i wielkich encyklopedii kulinarnych. W książce Ryby morskie. Przystawki oraz dania główne znajdziesz wiele ciekawych przepisów na potrawy ze śledzi np. śledzie marynowane śledzie w śmietanie sałatki śledziowe śledzie z rusztu śledzie smażone i duszone zapiekanka ze śledzi i ziemniaków czy kotlety śledziowe.
Książka "Ryby morskie, przystawki oraz dania główne" - Hanna Grykałowska - oprawa miękka - Wydawnictwo REA. Książka posiada 64 stron i została wydana w 2011 r.