Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Multico |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788370738235 |
ISBN: | 978-83-7073-823-5 |
Data: | 2010-05-06 |
Opis książki:
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować różne gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wykwintne dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń, a także karmazyn, flądra, dorsz i inne popularne ryby słodkowodne oraz morskie umiejętnie przyrządzone skuszą każdego miłośnika dobrego jedzenia.
Mistrzowie kuchni zdradzają tajniki swojej sztuki w sposób prosty, a zarazem szczegółowy, krok po kroku. Z tej książki dowiesz się, jak filetować ryby, jak je przyrządzać na różne sposoby, jak unikać błędów. Poznasz przepisy na 80 potraw z ryb, krabów i małży. Sprawdź jak przyrządzić doskonałego karpia w galarecie, wyjątkowy suflet z sandacza, zaskakujące smakiem ragout z karasia czy wykwintny tatar z łososia.
Lubisz dania rybne? Chcesz poznać nowe smaki? Wypróbuj tradycyjne i nowoczesne przepisy kulinarne na potrawy z ryb. Na co dzień i od święta.
Książka "Ryby" - Lutz Behrendt, Jens Stumpf - oprawa twarda - Wydawnictwo Multico. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2010 r.