Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Jedność |
Rok wyd.: | 2019 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 224 s. |
Wymiar: | 200x240 mm |
EAN: | 9788379718047 |
ISBN: | 978-83-7971-804-7 |
Data: | 2019-10-30 |
Opis książki:
Książka jest swoistym kursem gotowania, w którym na ponad 500 zdjęciach zilustrowane zostały krok po kroku podstawowe techniki oczyszczania i przyrządzania w domu najlepszych potraw z ryb, mięczaków i skorupiaków. Publikację otwiera bogate wprowadzenie z opisem proponowanych w potrawach ryb i owoców morza. Książka podzielona jest na 3 rozdziały: ryby, mięczaki i skorupiaki. Pierwsze strony każdego rozdziału poświęcone są podstawowym technikom oczyszczania i filetowania, a w niektórych przypadkach gotowania owoców morza i skorupiaków.
Dzięki licznym przepisom można ponownie docenić niektóre gatunki ryb, mniej znane, lecz bardzo smaczne. Nie brakuje przepisów z popularnym tuńczykiem, labraksem czy dobrze znaną doradą. Są też ryby równie smaczne, tak samo proste do przyrządzenia, a przy tym znacznie tańsze, ponieważ mniej modne. Wszystkie przepisy opisane są krok po kroku, opatrzone pięknymi zdjęciami wykonanymi z góry, w tym także potrzebnych składników. Wystarczy rzucić okiem na zdjęcia, żeby dowiedzieć się, co potrzebne jest do gotowania i jakie są kolejne etapy realizacji przepisu prowadzące do jego perfekcyjnego wykonania.
Książka "Ryby i owoce morza. Szkoła gotowania krok po kroku" - Lorenza Alcantara - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Jedność. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2019 r. Cena 21.25 zł. Zapraszamy na zakupy!