Ryby i owoce morza. Porady dla smakoszy
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Arkady |
Rok wyd.: | 2005 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 208 s. |
Wymiar: | 230x280 mm |
EAN: | 9788321344003 |
ISBN: | 83-213-4400-3 |
Data: | 2006-02-09 |
Opis książki:
Ponad 70 wspaniałych przepisów, zarówno bajecznie prostych, jak i wyrafinowanych, ukazuje nam bogactwo międzynarodowej kuchni rybnej. W tej książce znajdziecie wszystko, z czego słyną wody słodkie i słone: od skromnego śledzia poprzez dorsza, łososia i szczupaka do wyszukanych przysmaków, jak sandacz i sola, albo egzotycznych rarytasów, jak karaibski pompano. Nie brakuje również owoców morza.
Cenne informacje na temat odżywiania uzupełnia szereg pożytecznych rad dotyczących zakupu świeżych ryb i owoców morza. Autorka, wprowadzając nas w tajniki przyrządzania ryb, przedstawia różne techniki gotowania, smażenia i pieczenia, a także najważniejsze narzędzia kuchenne.
Książka "Ryby i owoce morza. Porady dla smakoszy" - oprawa twarda - Wydawnictwo Arkady. Książka posiada 208 stron i została wydana w 2005 r.