Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Muza |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 160x200 mm |
EAN: | 9788374952637 |
ISBN: | 978-83-7495-263-7 |
Data: | 2006-01-23 |
Opis książki:
Ryba tylko w piątki? Dzięki tym przepisom ryby z pewnością pojawią się w jadłospisach znacznie częściej - duszone, smażone, w sushi, w postaci klasycznej sałatki śledziowej czy jako egzotyczny mintaj w cieście miodowym. W naszej książce zamieściliśmy przepisy na każdą okazję. Pomogą one Państwu oczarować gości halibutem na piance z martini albo wyrafinowaną solą z czosnkiem niedźwiedzim. A paluszki rybne czy bułeczki z matiasem z pewnością zasmakują także Waszym milusińskim. Rozmaitość: 100 przepisów z całego świata, od potraw klasycznych po wyrafinowane. Ryby dla wszystkich! Najbardziej lubiane ryby na drugie śniadanie, na drobną przekąskę, w zupach, zapiekankach lub na uroczyste okazje. Rozkosz dla podniebienia na każdą kieszeń, dla początkujących i zaawansowanych. Dobre rady dotyczące zakupów i przyrządzania, obróbki produktów świeżych i mrożonych, przepisy błyskawiczne dla bardzo głodnych, pomysły na ciekawe dodatki i zamienniki składników.
Książka "Ryby i owoce morza" - Martin Kintrup - oprawa twarda - Wydawnictwo Muza. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2007 r.