Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Larousse |
Rok wyd.: | 2004 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 383 s. |
Wymiar: | 190x260 mm |
EAN: | 9788389771018 |
ISBN: | 83-89771-01-2 |
Data: | 2006-01-28 |
Opis książki:
Ponad 400 przepisów na potawy z ryb i owoców morza. Potrawy oryginalne: żabnica po amerykańsku, bisque z homara; potrawy francuskie: bouillabaisse, raki po bordosku; potrawy klasyczne: sushi i sashimi, waterzoi, zarzuela. Ponad 100 prostych przepisów na smaczne i oryginalne potrawy, opracowanych przez Jacques`a Le Divelleca na potrzeby tej książki: homarce z porami i miętą, włoska pastilla z żabnicą, nitki ziemniaczane z kawiorem i kwaśną śmietaną. Wszystkie sposoby przyrządzania potraw: gotowanie w wywarach, pieczenie na grillu, pieczenie w piekarniku, w papilotach, w soli, smażenie w woku, smażenie w głębokim tłuszczu. Charakterystyka ryb i owoców morza, uwzględniająca miejsca ich występowania i okresy połowów, oraz rady, jak je wybierać i przyrządzać. Sposoby sprawiania ryb i owoców morza, omówione krok po kroku i pokazane na zdjęciach.
Książka "Ryby i owoce morza" - Jacques Le Divellec - oprawa twarda - Wydawnictwo Larousse. Książka posiada 383 stron i została wydana w 2004 r.