pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Ryby i owoce morza

Autor książki:

Elisabeth Bangert

Dane szczegółowe:
Wydawca: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Rok wyd.: 2009
Oprawa: twarda
Ilość stron: 144 s.
Wymiar: 164x220 mm
EAN: 9788374049375
ISBN: 978-83-7404-937-5
Data: 2009-02-12
pozycja niedostępna

Opis książki:

"60 potraw z 40 gatunków ryb i frutti di mare! Uwielbiasz ryby, ale przeraża Cię ich patroszenie i filetowanie? Masz ochotę spróbować raków i krewetek, ale nie wiesz, jak się do nich zabrać? Przeczytaj! Od prostego makaronu z łososiem po subtelne filety z tuńczyka z limonką! Pierwsza część książki zawiera wskazówki związane z zakupem, przechowywaniem, rozmrażaniem i sprawianiem ryb i owoców morza. Dowiesz się także, jak przyrządzać danie na parze, dusić, grillować i smażyć. Poznasz niezbędne akcesoria kuchenne: noże, skrobaki, garnki i patelnie. Zastanawiasz się, czy warto zadawać sobie tyle trudu? Pamiętaj, że regularne spożywanie ryb i skorupiaków morskich bardzo wzmacnia zdrowie. Kwasy tłuszczowe Omega 3 obniżają poziom cholesterolu i tłuszczu we krwi, zawierają najwartościowsze białka oraz witaminy A, D i E. Zapewniają zdrową skórę, mocne kości i ostry wzrok."

Książka "Ryby i owoce morza" - Elisabeth Bangert - oprawa twarda - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 144 stron i została wydana w 2009 r.