pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Rozwój rynku żywności ekologicznej a zachowania konsumentów

Dane szczegółowe:
Wydawca: Scholar
Rok wyd.: 2024
Oprawa: Miękka ze skrzydełka
Ilość stron: 226 s.
EAN: 9788367450683
ISBN: 978-83-6745-068-3
Data: 2024-05-02
40.96 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Większość dotychczasowych badań skupiała się na analizie jednej z dwóch sfer rynku ekologicznego - albo na sektorze produkcji rolnictwa ekologicznego, albo na sektorze konsumpcji żywności ekologicznej. W tej monografii znalazły się oba aspekty, co pozwala na holistyczne spojrzenie na rynek ekologiczny. (...) Dzięki połączeniu teoretycznych podstaw i aspektów praktycznych książka może służyć jako przewodnik dla tych, którzy chcą lepiej zrozumieć ten rynek i efektywnie na nim działać. Może dać im wgląd w trendy konsumenckie, strategie marketingowe, kwestie regulacyjne i inne czynniki wpływające na rozwój sektora żywności ekologicznej.

dr hab. Aneta Wysokińska, prof. ASz Woj
Autorzy opracowania dokonali gruntownego przeglądu literatury i aktów prawnych, a omawiając poszczególne zagadnienia, bogato zilustrowali je danymi empirycznymi (...).

W omawianej monografii zaprezentowano zatem cenne, ciekawe i - co bardzo ważne - kompleksowe podejście do kwestii uwarunkowań funkcjonowania rynku żywności ekologicznej, którego rola będzie rosła nie tylko ze względu na wzrost zamożności społeczeństw, lecz także na wdrażanie koncepcji Europejskiego Zielonego Ładu i towarzyszących jej strategii.

dr hab. inż. Tomasz Wojewodzic, prof. URK

Książka "Rozwój rynku żywności ekologicznej a zachowania konsumentów" - Joanna Smoluk-Sikorska, Julia Wojciechowska-Solis, Magdalena Śmiglak-Krajewska, Mariusz Malinowski - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Scholar. Książka posiada 226 stron i została wydana w 2024 r. Cena 40.96 zł. Zapraszamy na zakupy!