Rozwój rynku żywności ekologicznej a zachowania konsumentów
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Scholar |
Rok wyd.: | 2024 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 226 s. |
EAN: | 9788367450683 |
ISBN: | 978-83-6745-068-3 |
Data: | 2024-05-02 |
Opis książki:
Większość dotychczasowych badań skupiała się na analizie jednej z dwóch sfer rynku ekologicznego - albo na sektorze produkcji rolnictwa ekologicznego, albo na sektorze konsumpcji żywności ekologicznej. W tej monografii znalazły się oba aspekty, co pozwala na holistyczne spojrzenie na rynek ekologiczny. (...) Dzięki połączeniu teoretycznych podstaw i aspektów praktycznych książka może służyć jako przewodnik dla tych, którzy chcą lepiej zrozumieć ten rynek i efektywnie na nim działać. Może dać im wgląd w trendy konsumenckie, strategie marketingowe, kwestie regulacyjne i inne czynniki wpływające na rozwój sektora żywności ekologicznej.
dr hab. Aneta Wysokińska, prof. ASz Woj
Autorzy opracowania dokonali gruntownego przeglądu literatury i aktów prawnych, a omawiając poszczególne zagadnienia, bogato zilustrowali je danymi empirycznymi (...).
W omawianej monografii zaprezentowano zatem cenne, ciekawe i - co bardzo ważne - kompleksowe podejście do kwestii uwarunkowań funkcjonowania rynku żywności ekologicznej, którego rola będzie rosła nie tylko ze względu na wzrost zamożności społeczeństw, lecz także na wdrażanie koncepcji Europejskiego Zielonego Ładu i towarzyszących jej strategii.
dr hab. inż. Tomasz Wojewodzic, prof. URK
Książka "Rozwój rynku żywności ekologicznej a zachowania konsumentów" - Joanna Smoluk-Sikorska, Julia Wojciechowska-Solis, Magdalena Śmiglak-Krajewska, Mariusz Malinowski - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Scholar. Książka posiada 226 stron i została wydana w 2024 r. Cena 40.96 zł. Zapraszamy na zakupy!