Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Literackie, WL |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 184 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788308048818 |
ISBN: | 978-83-0804-881-8 |
Data: | 2012-03-08 |
Opis książki:
Sernik, po którym schudniesz i dietetyczny schabowy! Czy to możliwe? Ależ tak! Autorki książki "Rewolucja na talerzu" oraz programu kulinarnego pod tym samym tytułem nadawanego na antenie TVN Style, dowodzą że można jeść smacznie i bez ograniczeń, a jednocześnie dbać o linię i zdrowie.Różnice są niewielkie, dania smakowite, a efekty piorunujące, bo stosując się do ich porad można prawie o połowę zmniejszyć kaloryczność drugiego dania ze swojskim schabowym i ziemniakami. Ta książka to zbiór niskokalorycznych wersji przepisów na ulubione dania, ważnych rad i bezcennych informacji, dotyczących nie tylko gotowania, ale także odpowiedniego dobierania i łączenia produktów oraz szczegółowy przewodnik dietetyczny po warzywach, owocach, mięsach i przetworach mącznych.
Przeprowadźrewolucję na talerzu"! Jedz, smakuj i chudnij! Agata Ziemnicka - dietetyk (Uniwersytet Medyczny w Warszawie) i psycholog klinicznym (Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej w Warszawie). Zajmuje się w zdrowym odchudzaniem i edukacją żywieniową, czyli tym jak zadbać o siebie przez jedzenie i zdrowy tryb życia. Specjalizuje się w psychodiabetologii i psychokardiologii. Prowadzi kompleksowe szkolenia z zakresu żywienia oraz uczy, jak pracować z osobami otyłymi i z nadwagą.
Olga Kwiecińska-Kaplińska - dziennikarka, kucharka z zamiłowania.
Książka "Rewolucja na talerzu" - Olga Kwiecińska-Kaplińska, Agata Ziemnicka - oprawa miękka - Wydawnictwo Literackie, WL. Książka posiada 184 stron i została wydana w 2012 r.