pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Regionalna kuchnia polska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2019
Oprawa: twarda
Ilość stron: 192 s.
Wymiar: 208x270 mm
EAN: 9788377072981
ISBN: 978-83-7707-298-1
Data: 2019-03-29
Cena wydawcy: 39.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Wracamy do korzeni i odkrywamy na nowo zapomniane przepisy. Dzięki modzie na eko coraz częściej przekonujemy się o wartości tradycyjnych smaków. Kuchnia regionalna oparta jest na prostych składnikach, dostępnych na miejscu, u lokalnych dostawców. Jest to kuchnia zgodna z rytmem pór roku, w pełni wykorzystująca smakowe i zdrowotne walory produktów sezonowych - zwłaszcza takich, z których Polska naprawdę może być dumna, jak jabłka czy śliwki.

Dzięki tej książce nie tylko poznacie bogactwo kulinarne różnych regionów Polski, ale również samodzielnie przyrządzicie te oryginalne potrawy. Spróbujcie ugotować wielkopolskie pyry z gzikiem, zrazy po warszawsku albo góralską kwaśnicę, a na deser upieczcie śląski kołocz.

Książka "Regionalna kuchnia polska" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2019 r.