Receptury z klasztornej piwniczki. Mięsa: zrazy, befsztyki, bitki, cynaderki
Jacek Kowalski
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo AA |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 72 s. |
Wymiar: | 145x210 mm |
EAN: | 9788361374534 |
ISBN: | 978-83-6137-453-4 |
Data: | 2006-04-24 |
Opis książki:
Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe przepisy kuchni która przeżywa dziś swój zasłużony renesans. Znajdujemy tu stare receptury na potrawy najbardziej wyszukane ale i najbardziej popularne. Potrawy mięsne i rybne wina i nalewki ciasta i desery... Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas postu i czas świętowania na Adwent i Wielki Post na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Zachowując piękny język w jakim owe dawne receptury były spisywane ozdabiając je perełkami sarmackiego humoru i ubarwiając ponętnymi ilustracjami - książka ta pozwala wczuć się w nastrój towarzyszący owemu starodawnemu obyczajowi nieśpiesznego wydobywania z darów natury barw smaków aromatów.
Książka "Receptury z klasztornej piwniczki. Mięsa: zrazy, befsztyki, bitki, cynaderki" - Jacek Kowalski - oprawa twarda - Wydawnictwo AA.