Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo AA |
Rok wyd.: | 2020 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 356 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 9788378648666 |
ISBN: | 978-83-7864-866-6 |
Data: | 2007-02-09 |
Opis książki:
Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina ona oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe kulinarne sekrety kuchni, która przeżywa dziś swój wielki, absolutnie zasłużony, renesans. Znajdujemy tu stare receptury na te najbardziej wyszukane, ale i na te najbardziej popularne potrawy. Od potraw mięsnych po sałatki, od win i nalewek po ciasta i desery.
Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas postu i czas świętowania Na Boże Narodzenie i Wielkanoc, na Adwent i Wielki Post. Wśród tych oryginalnych potraw na Boże Narodzenie, także te najsłynniejsze, klasztorne: piskorz penitencjarny, szczupak oo. Paulinów, barszcz po franciszkańsku, zupa pustelnicza, uszka jezuickie, pierogi apostolskie, makiełki teologiczne, karp po katolicku, lin po karmelicku, karasie brewiarzowe, jesiotr opata czy kompot ojców duchownych.
Książka "Receptury klasztorne dla duszy i ciała" - Jacek Kowalski (red.) - oprawa twarda - Wydawnictwo AA. Książka posiada 356 stron i została wydana w 2020 r. Cena 68.12 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.