Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wyd.: | 2024 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 152 s. |
Wymiar: | 19.5x24.8 mm |
EAN: | 9788383522104 |
ISBN: | 978-83-8352-210-4 |
Data: | 2024-01-26 |
Opis książki:
Ramen to obok sushi największy kulinarny towar eksportowy Japonii, który od lat robi furorę na całym świecie.Niewiele dań jest równie uzależniających jak ramen, a różnorodnych połączeń smakowych - od tych najprostszych do najbardziej złożonych - możesz doświadczyć zarówno w zapyziałym barze w Tokio, jak i najmodniejszej knajpie w Los Angeles. Na początek dostajesz dużą miskę wypełnioną po brzegi parującym bulionem, gotowanym nawet przez 48 godzin. Bulion ma wyjątkowo intensywny smak od suszonych grzybów, alg, miso i płatków suszonej ryby oraz cudownie gładką powierzchnię z widocznymi kropelkami tłuszczu. W głębokiej misce znajdują się zwinięte nitki cienkiego, sprężystego makaronu, pływają marynowane w sosie sojowym jajka i inne dodatki. Bierzesz pierwszy łyk i… wpadasz po uszy!Na Ramen składa się kilkadziesiąt przepisów, w których kluczową rolę odgrywają domowej roboty bulion i makaron ramen, ale znajdziesz tutaj również dania takie jak soba, udon, gyoza, okonomiyaki i tempura. Tove Nilsson jest szefową kuchni i dziennikarką kulinarną. Nie ustaje w poszukiwaniach idealnego ramenu i najlepszego makaronu. Jest również autorką książek "Soda, lemonad & snacks" (Soda, lemoniada i przekąski 2014) i "Ägg" (Jajka, 2015).
Książka "Ramen. Zupa szczęścia i miłości" - Tove Nilsson - oprawa twarda - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 152 stron i została wydana w 2024 r. Cena 41.62 zł. Zapraszamy na zakupy!