Pyszności z roślin. Szybkie wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału
Paweł Ochman
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | ZNAK |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 288 s. |
Wymiar: | 226x267 mm |
EAN: | 9788324050017 |
ISBN: | 978-83-2405-001-7 |
Data: | 2017-10-11 |
Opis książki:
PROSTE ROŚLINNE WYPIEKI I DESERY MISTRZA SŁODKOŚCI
Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman - weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon.pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy. Teraz w nowej roślinnej odsłonie wracamy z Weganonem do słodkości z dzieciństwa, smaków kuchni naszych mam i babć. Do niezapomnianego zapachu kruchych babeczek z kremem budyniowym, pischingerów i szyszek. Poznamy tajemnice robienia tart i prostych śniadań, świątecznych ciast oraz deserów z różnych stron świata.
Paweł Ochman w 100 nowych przepisach, których nie znajdziesz na blogu, podpowiada:
-Czym zastąpić nabiał i jajka?
-Jak łatwo połączyć podstawowe składniki?
-Co zrobić, by było szybko, zdrowo i pysznie?
Paweł Ochman - weganin, autor bloga Weganon, naukowiec. Jak mawiają jego przyjaciele: "Rano miesza w probówkach, wieczorem w garach". Potrafi skutecznie przekonać do kuchni roślinnej nawet najbardziej zaniepokojonych rodziców, których dzieci zdecydowały się na kuchnię wegańską. Prowadzi warsztaty kulinarne na terenie całej Polski.
Książka "Pyszności z roślin. Szybkie wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału" - Paweł Ochman - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 288 stron i została wydana w 2017 r.