pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Wyprzedaż na koniec roku
Tytuł książki:

Pysznie bez glutenu

Autor książki:

Grażyna Bober-Brujin

Dane szczegółowe:
Wydawca: Muza
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 192 s.
Wymiar: 188x246 mm
EAN: 9788377588840
ISBN: 978-83-7758-884-0
Data: 2014-11-04
Cena wydawcy: 39.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Przepisy na łatwe do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy.

?Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z powodu jego nietolerancji, wywołującej szereg uciążliwych dla życia dolegliwości. Coraz więcej ludzi decyduje się na rezygnację z glutenu, aby być zdrowszym i szczuplejszym?.

Pierwsza książka autorstwa Grażyny Bober-Bruijn z pięknymi fotografiami Gosi Wieruszewskiej. Znalazło się w niej ponad 100 przepisów na proste potrawy bezglutenowe zilustrowane ok. 400 zdjęciami i rysunkami. Przepisy zostały dobrane tak, aby sprawdziły się podczas rodzinnego przygotowywania dań i zachęcały do własnych poszukiwań kulinarnych.

Autorki udowadniają, że pewne ograniczenia wynikające ze względów zdrowotnych wcale nie muszą zubożyć diety; zachęcają do własnej interpretacji przepisów, modyfikowania ich, urozmaicania, a nie tylko podejmowania prób odtwarzania; do gotowania z dziećmi, aby zaszczepić im nawyki przygotowywania jedzenia w domu oraz sięgania po to, co dobre i zdrowe, nauczyć je gotowania, przekazać umiejętności i styl jedzenia. To co wynosi się z domu. Gotowanie to także podejmowanie decyzji, wybieranie, uczenie się odpowiedzialności.

Książka "Pysznie bez glutenu" - Grażyna Bober-Brujin - oprawa miękka - Wydawnictwo Muza. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2014 r.