Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Poligraf |
Rok wyd.: | 2021 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 136 s. |
Wymiar: | 145x210 mm |
EAN: | 9788381596084 |
ISBN: | 978-83-8159-608-4 |
Data: | 2022-01-19 |
Opis książki:
Elżbieta Klecha jest pasjonatką wypieków i gotowania. Od wczesnego dzieciństwa asystowała swojej mamie podczas przygotowywania potraw. Szczególnie ujęło ją szykowanie dań na duże rodzinne imprezy. Atmosfera tych przygotowań miała znaczny wpływ na późniejsze jej dokonania. Pochodzi z dużej rodziny górali czadeckich, gdzie tradycje są ważne, a przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie. Prywatnie żona i mama piątki dzieci. Wraz z rodziną prowadzi małe gospodarstwo rolne, które jest miejscem pracy i wypoczynku. W wolnym czasie maluje obrazy. Trzeba się nieźle natrudzić, by spróbować bigosu czy przepysznych ciast pani Eli na dożynkach, bo tak szybko znikają. Kto raz ich spróbował, ten będzie o nie walczyć na każdej imprezie. Jej dania są wyjątkowe i smaczne, to swoista przeplatanka tradycyjnych potraw z różnych regionów Polski. Swoje przepisy udostępnia w lokalnej prasie. Część z nich znalazła się w tej książce, resztę można znaleźć na Facebooku na grupie kulinarnej "Ela z kuchnią".
Książka "Pyszne smaki tradycji" - Elżbieta Klecha - oprawa miękka - Wydawnictwo Poligraf. Książka posiada 136 stron i została wydana w 2021 r. Cena 25.84 zł. Zapraszamy na zakupy!