Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Rozpisani |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 56 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 9788393573288 |
ISBN: | 978-83-9357-328-8 |
Data: | 2016-03-14 |
Opis książki:
To niezwykła przyjemność sięgnąć po taką "smakowitą" książkę.
Pięknie wydana, z mnóstwem wyjątkowo smacznych przepisów - takich, z którymi z pewnością każdy domowy kucharz sobie poradzi. Na szczególną uwagę zasługują zdjęcia - potrawy są tak smakowicie sfotografowane, że z powodzeniem mogłyby stanowić ozdobę na ścianach mojej kuchni.
Ale książka Jakuba Tylmana to przede wszystkim ciekawa tematyka oscylująca wokół wiosny i Świąt Wielkanocnych. Uwielbiam te święta, ale nie spodziewałam się, że mogą być aż tak atrakcyjne kulinarnie. Autor podaje przepisy na tradycyjne baby czy serniki, ale wielokrotnie zaskakuje jakąś potrawą i sposobem podania. Pascha w połówkach pomarańczy czy schab z dzika w grzybowo-biszkoptowej panierce, to prawdziwe kulinarne arcydzieła.
Naprawdę polecam, jestem pewna, że książka ta stanie się cennym nabytkiem każdej domowej półki z przepisami.
Izabela Zwierzyńska - aktorka.
Autor, Jakub Tylman - pasjonat kulinarny, właściciel restauracji Polka w Śremie, z wykształcenia pedagog i animator. Miłość do gotowania wyssał z mlekiem matki. Uczestnik programu kulinarnego w TVP 2 "Smaczne GO!". Uwielbia eksperymenty kulinarne i prawdziwe szaleństwo na talerzu. Lubi łączyć tradycję z nowoczesnością. W jego kuchni królują zawsze świeże produkty, nie akceptuje półproduktów i drogi na skróty!
Książka "Pyszne na wiosnę i święta" - Jakub Tylman - oprawa twarda - Wydawnictwo Rozpisani. Książka posiada 56 stron i została wydana w 2016 r.