pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przysmaki żydowskie

Autor książki:

Estera Kafka, Malka Kafka

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2010
Oprawa: twarda
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 140x200 mm
EAN: 9788377070055
ISBN: 978-83-7707-005-5
Data: 2010-04-15
pozycja niedostępna

Opis książki:

Z Przysmaków żydowskich dowiesz się, na czym polega koszerna kuchnia oraz co jadają na co dzień i od święta wyznawcy judaizmu.
Prezentujemy tu przepisy zarówno na dania północnoeuropejskich Żydów aszkenazyjskich, jak i na potrawy pochodzących z Południa sefardyjczyków.
Zachęcamy do wypróbowania przepisów m.in. na takie specjały, jak czulent - wołowy gulasz z fasolą i kaszą - czy holiszkies, czyli gołąbki z mieloną wołowiną. Podajemy także receptury na liczne słodkie wypieki, np. chałkę, ciasto dyniowe i mandelbrot (chlebek migdałowy).
Ponadto w naszej publikacji nie mogło zabraknąć przepisów na znane na całym świecie bajgle, baklawę, kugel oraz humus.

Książka "Przysmaki żydowskie" - Estera Kafka, Malka Kafka - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2010 r.