Tytuł książki:
Przysmaki ze śledzi we współczesnej kuchni
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 112 s. |
Wymiar: | 140x200 mm |
EAN: | 9788377070734 |
ISBN: | 978-83-7707-073-4 |
Data: | 2011-10-10 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Śledzie w dawnej kuchni polskiej były najpopularniejszymi rybami morskimi. Nie tylko przyrządzano je w dni postne, ale także podawano w formie przystawek na przyjęciach. W niniejszej publikacji zebraliśmy receptury na przekąski i dania obiadowe ze śledzi świeżych, solonych oraz marynowanych. Znajdziesz tu tatara ze śledzia, rolmopsy, sałatkę śledziową ze śliwkami, smażone śledzie faszerowanie i wiele innych specjałów.
Książka "Przysmaki ze śledzi we współczesnej kuchni" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 112 stron i została wydana w 2011 r.