pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przysmaki z podrobów

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2011
Oprawa: twarda
Ilość stron: 109 s.
Wymiar: 205x145 mm
EAN: 9788377070703
ISBN: 978-83-7707-070-3
Data: 2011-09-06
Cena wydawcy: 29.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Podroby w dawnej kuchni polskiej cieszyły się dużą popularnością i były uważane za szczególny przysmak. W niniejszej publikacji zebraliśmy receptury na specjały z wątroby, flaków, serc, żołądków, ozora, nerek, płuc i ogona. Ponadto podajemy kilka przepisów na kaszankę i czerninę. Znajdziesz tu ciekawe propozycje przekąsek, zup oraz dań głównych. Obok takich znanych potraw, jak ozorki w galarecie czy płucka na kwaśno, prezentujemy m.in. zapomniane żarniuki i gęsi pipek.

Książka "Przysmaki z podrobów" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 109 stron i została wydana w 2011 r.