Tytuł książki:
Przysmaki z podrobów
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 109 s. |
Wymiar: | 205x145 mm |
EAN: | 9788377070703 |
ISBN: | 978-83-7707-070-3 |
Data: | 2011-09-06 |
Cena wydawcy: 29.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Podroby w dawnej kuchni polskiej cieszyły się dużą popularnością i były uważane za szczególny przysmak. W niniejszej publikacji zebraliśmy receptury na specjały z wątroby, flaków, serc, żołądków, ozora, nerek, płuc i ogona. Ponadto podajemy kilka przepisów na kaszankę i czerninę. Znajdziesz tu ciekawe propozycje przekąsek, zup oraz dań głównych. Obok takich znanych potraw, jak ozorki w galarecie czy płucka na kwaśno, prezentujemy m.in. zapomniane żarniuki i gęsi pipek.
Książka "Przysmaki z podrobów" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 109 stron i została wydana w 2011 r.