Przysmaki z domowego świniobicia we współczesnej kuchni
Wanda Michalska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788361513483 |
ISBN: | 978-83-6151-348-3 |
Data: | 2009-11-30 |
Opis książki:
Z naszą książką domowy wyrób wędlin stanie się prosty, a samodzielnie przyrządzona biała kiełbasa czy wędzona polędwica są przecież o niebo lepsze niż tego rodzaju produkty ze sklepu!
W Przysmakach z domowego świniobicia zgromadziliśmy przepisy zarówno na wyroby z wieprzowiny (m.in. kiełbasy, salceson, kiszkę pasztetową, rozmaite szynki), jaki i na potrawy z wykorzystaniem tego mięsa - m.in. zupę z porów na wędzonce, kwaśnicę na żeberkach, smalec, golonkę, pieczenie z karkówki.
Ponadto w rozdziale wstępnym wprowadzamy w tajniki peklowania i wędzenia, a także prezentujemy przydatny podział tuszy wieprzowej.
Książka "Przysmaki z domowego świniobicia we współczesnej kuchni" - Wanda Michalska - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2009 r.