Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 9788377070901 |
ISBN: | 978-83-7707-090-1 |
Data: | 2011-12-19 |
Opis książki:
Przekonaj się, że wyrób pieczywa wcale nie jest umiejętnością zarezerwowaną wyłącznie dla profesjonalistów - chleb czy bułki z powodzeniem możesz upiec samodzielnie w domu.W niniejszej książce prezentujemy zbiór przepisów na smaczne i zdrowe (bo pozbawione przemysłowych ?ulepszaczy?) chleby na zakwasie oraz drożdżowe - np. chleb ciabatta, chleb dyniowy, miodowy, kukurydziany czy żytni z kminkiem.
Ponadto polecamy receptury na całą gamę bułek - np. szwedki czy bułki z ziarnami.
Uzupełnienie publikacji stanowią pomysły na wyroby półcukiernicze - np. chleb turecki, chałki czy bułeczki cynamonowe.
Przepisy poprzedza obszerny rozdział, w którym znajdziesz niezbędne informacje na temat wypieku pieczywa w domu, m.in. jakie zgromadzić akcesoria, jakie są rodzaje mąki i etapy wytwarzania.
Książka "Przysmaki wiejskiej piekarni" - Zbigniew Prokopczuk - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2011 r.