Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4.
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 104 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 978830215712751 |
ISBN: | 978-83-0215-712-7 |
Data: | 2018-10-25 |
Opis podręcznika:
W podręczniku omówiono szczegółowo wymagania jakościowe dotyczące pieczywa. Wskazano błędy technologiczne prowadzące do konkretnych wad wytwarzanych produktów. Opisano rodzaje transportu wewnętrznego i zewnętrznego pieczywa. Dokładnie scharakteryzowano metody chłodzenia pieczywa. Przedstawiono metody zmniejszenia ubytku magazynowego. Omówiono metody krojenia i pakowania pieczywa. Przedstawiono liczne rodzaje krajalnic i mechanizmy ich działania. Zaprezentowano sposoby magazynowania pieczywa i typowe magazyny. Przedstawiono krytyczne punkty kontroli występujące na końcowym etapie produkcji pieczywa.
Podręcznik „Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4.” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 53.88 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.